föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

1–16 termék, összesen 78 db

  • Bergkloster_Super_Lecka_2022New

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Bergkloster
    Fajta: vörös

    Jason új vörös cuvée-jének második évjárata. Regent, Sankt Laurent és Pinot Noir házasításából. Első kettő direkt préselve, utóbbi pedig néhány napig egész fürtben áztatva. Ehhez került hozzá a 2021-es
    Könnyed, ribizlis-málnás-epres jegyek apró bizsergéssel a nyelven, nagyon könnyű, légies, remek ihatóság, finom sav. Minden ami energia és élet a borban.
    Kosárba teszem
  • Yann_Durrmann_Rouge_de_Pinot_Noir_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Alsace
    Termelő: Yann Durrmann
    Fajta: vörös

    100% Pinot Noir. A kézi szüretet követően a szőlőt bogyózták és 4 hétig erjedt héjon acéltartályban. Az érlelés is itt történt, majd derítés, szűrés és kén hozzáadása nélkül palackozták. Ropogós, gyógynövényes, ízében a nyers bogyók, szeder és szilva köszönnek vissza.

    Kosárba teszem
  • Daniel_Sage_Février_Grange_Bara_2020Sold

    Ország: Franciaország
    Régió: Ardèche
    Termelő: Daniel Sage
    Fajta: vörös

    LOT: s 2021-1

    100% Syrah, Coteaux de Saint Joseph területről, melyet szintén Jean Delobre-tól vásárol. Flottation eljárással készült, mely a szénsavmacerációnak egy Daniel által továbbfejlesztett formája. Az egész fürtök három hétig úsznak a préslében, így finom színanyag oldódik csak ki a szőlőből, ugyanakkor kirobbanóan gyümölcsös, primőr aromák gazdagítják a bort. A Rhone-völgyből ismert stílussal szemben nem a test és a tanninok uralják bort, hanem élő vibrálás és végtelen energia.

    Tovább
  • Daniel_Sage_Grange_Bara_Rouge_2018Sold

    Ország: Franciaország
    Régió: Ardèche
    Termelő: Daniel Sage
    Fajta: vörös

    LOT: s 2020-2

    100% Syrah, melyet Jea Delobre-tól, a La Ferme des 7 Lunes pincészetétől vásárol Saint-Joseph északi részéről. 3 hétig “flottation” eljárással ázott, azaz a teljes fürtök a préslében úsztak, így egy nagyon finom extrakciót adva a bornak. Csak néha-néha locsolja meg az erjedő bort, semmilyen más beavatkozás nem történik míg a bor előbb hordóba, majd palackba kerül.

     

     

    Tovább
  • Daniel_Sage_Abreuver_ses_sillons_2021Sold

    Ország: Franciaország
    Régió: Ardèche
    Termelő: Daniel Sage
    Fajta: vörös

    LOT: ga 2022-1

    100% Gamay gránitban gazdag agyagos talajról, Ardeche-ből. Saját szőlő, bogyózott alapanyag három hetes macerációval, gyengéd extrakcióval, ahol a bogyókat nem törik össze és préslével öntik fel. Egy év öreg hordókban, végül szűrés, derítés és kén hozzáadása nélküli palackozás. Tiszta pirospozsgás gyümölcsök, egy kis füsttel színezve.

    Tovább
  • Daniel_Sage_Adam_contre_le_beefsteak_2020Sold

    Ország: Franciaország
    Régió: Ardèche
    Termelő: Daniel Sage
    Fajta: vörös

    LOT: pi 2021-1

    100% Pinot Noir Vincent Fargiertól, Villeneuve-de-Bergből vásárolva.
    Bogyózást követően préslevében erjesztve három hétig (flottation vagy grousse eljárás), egy év finomseprőn régi fában, szűretlen, derítetlen, kén hozzáadása nélkül palackozva.

     

    Tovább
  • Daniel_Sage_Nyctolopie_2018Sold

    Ország: Franciaország
    Régió: Ardèche
    Termelő: Daniel Sage
    Fajta: vörös

    LOT: ga pi 2019-1

    Gamay és Pinot Noir házasítása, előbbi Daniel saját szőlője, míg a Pinot Noir Vincent Fargier-től, Villeneuve-de-Bergből vásárolt organikus alapanyag. Egészen rövig áztatást követően, finom extrakcióval préselve, spontán erjesztve, mindenféle beavatkozás nélkül. Többedik töltésű hordóban tölt egy kis időt palackozás előtt.
    Erdei szamóca, lime és grafitos jegyek találkoznak ebben a csodásan könnyed, légies vörösborban.

     

    Tovább
  • Henri_Chauvet_Abrupts_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Auvergne
    Termelő: Henri Chauvet
    Fajta: vörös

    100% Gamay, mely több terület házasítása, Boudes legmeredekebb és legkiemelkedőbb területeiről szedi hozzá az alapanyagot. Összességében a legmeghatározóbb talajtípus a bazalt ezeken a területeken, néhol kiegészülve kék márgával. A beérkező szőlőt megtapossák, hogy segítsék elindítani az erjedést (a taposással felszínre kerülnek a legkívánatosabb élesztők, valamint segít kivonni a szőlő legértékesebb elemeit.) 9 hónap érlelést kap többedik töltésű 300 és 228 literes hordókban.

     

    Kosárba teszem
  • Henri_Chauvet_La_Vie_ordinaire_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Auvergne
    Termelő: Henri Chauvet
    Fajta: vörös

    100% Pinot Noir két parcella házasításából. Az egyik a falu egyik legkiemeltebb  dűlőjének szívében található vulkanikus alapokon, a másik egy kis, keleti kitettségű  parcella ahol a szőlő az egykori lávafolyáson és kék márgás talajon nől. 12-15 nap áztatás egész fürtben nagy inox tartályokban. 9 hónap érlelést kap új, 500 literes (35%) és többedik töltéső 228 literes (65%) hordókban. 

     

    Kosárba teszem
  • Henri_Chauvet_Rouge_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Auvergne
    Termelő: Henri Chauvet
    Fajta: vörös

    Egy idős Gamay ültetvényről származik az alapanyag, ahol vegyes Gamay klónok kaptak helyet (helyi, Beaujolais és kis mennyiségben egyéb helyről származók). A talaj nagyrészt vörös agyag, melyben néhol mészkő blokkok tesznek változatossá. 12-15 nap áztatás egész fürtben , nagy inox tartályban, csak vödörrel locsolva, hogy a kalap folyamatosan nedves maradjon. 9 hónap érlelést kap többedik töltésű 300 és 228 literes hordókban. 

    Kosárba teszem
  • Renaud_Boyer_En_Attendant_Riaux_2020

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Renaud Boyer
    Fajta: vörös

    100% Pinot Noir, mely a Puligny-Montrachet szomszédságában lévő “Les Riaux” területről származik. A kézi szüretet követően, körülbelül három hétig egész fürtben erjed. Renaud nem használ szivattyút, az erjedés végén mindössze egyszer csömöszöl, nem az extrakciót vagy a színt keresi, hanem a tisztaságot és a frissességet. Gravitációval kerül a bor többedik töltésű hordóba, ahol tizenkét hónapig seprőn érlelődik. Palackozás szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül.

    Kosárba teszem
  • Renaud_Boyer_Beaune_rouge_Les_Prévolles_2021Sold

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Renaud Boyer
    Fajta: vörös
    A  „Les Prévolles”  (100% Pinot Noir) körülbelül 50 éves ültetvényekről származik, ahol a tőkék a meszes-üledékes talajról gyűjtik összetéveszthetetlen aromáikat.  A kézi szüretet követően a szőlőt egész fürtben körülbelül három hétig áztatják. Az erjedést után a bor 12 hónapra barrique hordóba kerül, mielőtt szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozzák.

    Tovább
  • Renaud_Boyer_Saint_Romain_Rouge_2021Sold

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Renaud Boyer
    Fajta: vörös
    Alkoholtartalom: 12,50%
    Renaud kiemelt vöröse a Saint-Romain appelációból, 80 éves Pinot Noir ültetvényről. Az ültetvény 400 méter magasságban húzódik és masszív mészkőzúzalékkal beszórt agyagos-meszes talajon található. Egészfürtös erjesztés, rövid ideig acéltartályban, majd érlelés többedik töltésű burgundi hordókban 12 hónapig finomseprőn. Palackozás derítetlenül, szűretlenül, kén hozzáadása nélkül.

    Tovább
  • Thomas_Batardiere_Amor_Fati_2021

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Thomas Batardière
    Fajta: vörös

    1960-as telepítésű Grolleau, a Case Neuve nevű dűlőben, ahol Thomas egy parcellát tudhat magáénak és ahol nagyon alacsony tőketerheléssel dolgozik (25hl / ha). A brit és párizsi kontinentális lemezek közötti folyómederben fekvő, 0,33ha terület a talajok széles skáláját prezentálja: agyag, kék pala, kvarc.
    Egész fürtöket szüretelnek, melyek fele kocsánnyal együtt kádakba kerül és 3 napig héjon erjed, a másik fele azonnal préselésre kerül. Nincs fejtés, nincs csömöszölés. Az alkoholos és malolaktikus fermentáció acéltartályban fejeződik be, melyet 12 hónap érlelés követ. Szűrés és derítés nélkül, kb. 10 mg /l kén hozzáadásával palackozzák szeptemberben.

    Kosárba teszem
  • Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: vörös

    A Rókaluki dűlőben 1999-ben telepített Pinot Noir ültetvény legjobb kitettségű részéről válogatott szőlő az alapanyaga ennek a cuvée-nek. Nagyrészt egész fürtök és kisebb részt bogyózott alapanyag erjed együtt, csömöszölés nélkül, napi kétszer meglocsolva. Kíméletes préselés után gravitációval kerül 2500L-es többedik töltésű fahordóba seprőn érlelésre 12 hónapig. Átfejtés nélkül, szűretlenül, derítetlenül és hozzáadott kén nélkül kerül palackba.

    Kosárba teszem
  • Galán_Géza_Nové_Vino_2022Sold

    Ország: Magyarország
    Régió: Mohács
    Termelő: Galán Géza
    Fajta: vörös
    Dél-francia hangulatú mohácsi újbor!
    ’90-es telepítésű Kékfrankos, egész fürtben, szénsavmacerációs eljárással erjed mindössze 5 napig, majd a színlé leválasztva többedik töltésű fahordóba és üvegballonba került. Szűretlenül, derítetlenül és hozzáadott kén nélkül letöltve 2023. október 30-án. Friss, ropogós vin nouveau!

    Tovább