föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

1–16 termék, összesen 114 db

  • Bergkloster_Cuvee_Weiss_2022New

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Bergkloster
    Fajta: fehér

    A Cuvée Weiss a borászat belépő bora, ami 2022-ben 6 fajta házasításából születik. Bacchus, Pinot Gris, Huxelrebe, Pinot Blanc, Sauvignon Blanc és Müller-Thurgau, melyek egy része rövid idei héjon erjed, másik része pedig direkt kerül préselésre.
    Ezeket palackozás előtt házasítják össze és kén hozzáadása nélkül kerül a bor letöltésre. A kirobbanó frissességet adó savak mellett a szép gyümölcsös jegyek dominálnak, az alkohol is az alacsonyabb tartományban marad, így biztosan kérsz még egy pohárral…

    Kosárba teszem
  • Yann_Durrmann_Pinot_Blanc_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Alsace
    Termelő: Yann Durrmann
    Fajta: fehér

    AOC Pinot Blanc palás talajról, melyet 1/3 rész Auxerrois gazdagít (mely egyébként a Pinot Blanc rokona) homokos talajról. Lassú, 6 órás prést követően inox tartályban kerül érlelésre. A gazdag, buja almás ízjegyek mellett nagyon meghatározó, hosszú ásványos lecsengés jellemzi.

    Kosárba teszem
  • Yann_Durrmann_Zegwur_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Alsace
    Termelő: Yann Durrmann
    Fajta: fehér

    100% Gewurztraminer, melynek a negyede bogyózva 3 hétig héjon ázott, a háromnegyede pedig direkt préselt lé, melyek együtt erjedtek. A pohárban erőteljes rózsa, licsi és frissítő ananász, mindössze 11,5% alkoholtartalom. Igazi ízbomba, amiből egy pohár nem elég!

    Kosárba teszem
  • Yann_Durrmann_Riesling_sur_schiste_rabbari_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Alsace
    Termelő: Yann Durrmann
    Fajta: fehér

    100% Riesling palás talajról. A szőlőt lassan, 10 órán keresztül préselik, spontán erjed, majd a bor nagy, régi hordókban erjed/érik, és korán, a szüret utáni tavasszal/nyár elején palackozzák, hogy megőrizze a friss, gyümölcsös jellegét.

    Kosárba teszem
  • Yann_Durrmann_Reisling_sur_gres_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Alsace
    Termelő: Yann Durrmann
    Fajta: fehér

    AOC Riesling hommoköves talajról (grès), direkt préselve és acéltartályban érlelve. Száraz, de kellemesen gyümölcsös, melyben a citrusos jegyek és az enyhe citromhéjas kesernye találkoznak.

    Kosárba teszem
  • Daniel_Sage_La_Voix_du_Périscope_2020Sold

    Ország: Franciaország
    Régió: Ardèche
    Termelő: Daniel Sage
    Fajta: vörös

    LOT: vs 2021-1

    100% Viognier, fele egész fürtben préselve, míg a másik fele ebben préslében áztatva egy héten át.
    A szőlő Vincent Fargier-től, Villeneuve-de-Bergből származik és organikus alapanyag. Jellegében a narancsborok felé hajlik, olyan jegyekkel, mint némi demerara cukor, kandírozott gyömbér, kurkuma és érett sárgabarack. 

     

     

    Tovább
  • Henri_Chauvet_Froussard_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Auvergne
    Termelő: Henri Chauvet
    Fajta: fehér

    Boudes szomszédságában található kis településről származó Chardonnay, melyet burgundiai tőkékről, massale selection-nel választottak ki. Vörös homokkő, mely nagyon magas mennyiségben tartalmaz vasoxidokat, illetve gránittörmelék is gazdagítja a talajt. Egész fürtben került préselésre majd 9 hónap érlelést kapott, fele részt 500 literes új tölgyfahordókban és két 228-es többedik töltésű hordóban. A fa egyáltalán nem uralja a bort, mely a precíz fa választásnak is köszönhető. A burgundiai Rousseau hordókhoz Tronçais erdeiből származik a tölgy, mely hosszú (36-48 hónap) száradás után nagyon enyhe pörkölést kapott.

    Kosárba teszem
  • Renaud_Boyer_Bourgogne_Blanc_Les_RiauxNew

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Renaud Boyer
    Fajta: fehér
    A  „Les Riaux” Bourgogne Blanc Chardonnay szőlőültetvényei körülbelül 50 évesek és főként üledékes agyagból álló talajon találhatóak. A déli/délkeleti kitettsége révén a gyümölcs teljes érettségben szüretelhető erről a területről. A szüret kézzel történik, majd a szőlőt direkt préselik többedik töltésű demi-muids-ekbe, ahol egy év érlelést kap. Szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozva.

    Kosárba teszem
  • Renaud_Boyer_Puligny Montrachet_Les_Reuchaux_2021Sold

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Renaud Boyer
    Fajta: fehér
    Elképesztő sűrű koncentráltságú, sűrű szövésű Chardonnay Puligny-Montrachet appeláció ’Les Reuchaux’ dűlőből, barna meszes, meszes-agyagos talajról. Kézi szüret kis dobozokba, kíméletes, egészfürtös préselés, érlelés seprőn, kis méretű tölgyfahordókban 12 hónapig. Szűrés, derítés és hozzáadott kén nélkül palackozva.

    Tovább
  • Renaud_Boyer_Saint_Romain_Blanc_2021Sold

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: Renaud Boyer
    Fajta: fehér

    80 éves Chardonnay tőkékről, melyek Saint-Romain délnyugati részén, fehér márgában gazdag talajon teremnek. Kézi szüret, direkt préselés, spontán erjedés. A 11 hónapig seprőn tartva kis burgundi hordókban, majd szűrés, derítés és kén hozzáadása nélkül palackozva.

    Tovább
  • Thomas_Batardiere_Les_Noel_de_Montbenault_2021

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Thomas Batardière
    Fajta: fehér

    Monbenault Anjou egyik legszebb területe, a talaj szürke és kék palából, valamint sok riolitból, szilícium-dioxidban gazdag vörös vulkáni kőzetből áll. Thomas 0,25 ha-os parcellája a domb tetején található és a 2014-es telepítésből most másodszor készült bor.  100% Chenin Blanc mely 8 hónapot töltött rozsdamentes acéltartályban, majd 4 hónapot többedik töltésű, 500 literes hordókban.

    Kosárba teszem
  • Thomas_Batardiere_Les_Cocus_2021

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Thomas Batardière
    Fajta: fehér

    Az 1968-ban telepített Faye d’Anjou dűlőben található szőlők termése, 100% Chenin Blanc.
    A 0,6 ha-os terület kiemelkedő elhelyezkedéssel, délnyugati kitettséggel a hegy legmagasabb pontján, ezáltal a gyakori szél segíti a szőlőt a betegségekkel szemben, illetve a savtartalom megőrzésében. Mindössze 20-30 cm felső talajréteg található itt, ami arra készteti a növény gyökereit, hogy egészen a palás alapkőzetig törjenek, így kivételes ízjegyek koncentrálódnak a termésben. Az erjedés és érlelés 500l-es használt hordókban történik, majd palackozás előtt néhány hónapra Thomas acéltartályba fejti át a bort. Mindössze néhány milligramm ként ad hozzá palackozás előtt.

    Kosárba teszem
  • Thomas_Batardiere_L'esprit_libre_2021

    Ország: Franciaország
    Régió: Anjou, Loire
    Termelő: Thomas Batardière
    Fajta: fehér

    Minősített biodinamikus ültetvényről származó Chenin Blanc. Ez a bor három rablay-i parcella terméséből készül, ahol a tőkék életkora 15-90 év között mozog. A talaj vörös homok, kvarc és kavics, valamint az ezek alatt húzódó palás mélykőzet.
    A kipréselt levet az erjedés megkezdése előtt acéltartályokba töltik, ahol az alkoholos és tejsavas erjedés természetes úton, élesztővel való beoltás és hőmérséklet-szabályozás nélkül megy végbe, köszönhetően Thomas pincéjének, ami a ház alatt található és konstans 14 fokot biztosít a boroknak. A bor kén nélkül, finomseprőn pihen egészen nyárig acéltartányban. 12 hónap elteltével Thomas átfejti a bort, enyhe szűrést kap, majd szeptemberben, a szüret előtt palackozza. Derítés nélkül kerül palackozásra, mindössze minimális kén hozzáadása mellett (10 mg / l).

    Kosárba teszem
  • Strekov1075_Charlotte_2022

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: Pétillant Naturel

    Egy közös vállalkozás gyümölcse, mely Zsolt és Peter barátja kooperációja. A Kürttől kb. 30 kilométerre található ültetvényt organikusan és biodinamikus módszerekkel ápolja Peter, aki a borkészítésben Zsolt tapasztalatára hagyatkozott. A magas mésztartalmú talajon rendkívül élénk savak teremnek, melyek remek alapanyagként szolgálnak e pétillant naturelnek. Egész fürtösen préselve, acéltartályban erjesztve. A palackba zárt maradékcukor finom buborékká alakul, mindeközben pedig a bor nem veszít roppanós savaiból sem. Degorzsálatlan tétel.
    Kosárba teszem
  • Strekov1075_Richard_2022

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: fehér

    Egy közös vállalkozás gyümölcse, mely Zsolt és Peter barátja kooperációja. A Kürttől kb. 30 kilométerre található ültetvényt organikusan és biodinamikus módszerekkel ápolja Peter, aki a borkészítésben Zsolt tapasztalatára hagyatkozott. A magas mésztartalmú talajon rendkívül jól érzi magát a Chardonnay. A szőlő szeptemberi szüret után kerül direkt préselésre, majd másodtöltésű fahordóba. 11 hónap érlelés után palackozták, kén hozzáadása nélkül.
    A remek savak, a finom krémesség és a jól kiválasztott hordó eleganciája tökéletes összhangban működnek, jobb már nem is lehetne.
    Kosárba teszem
  • Sold

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér

    2014-ben telepített Chenin Blanc a Vinotéka körüli területről, mely kézi szüret után egészfürtösen került préselésre. Az érlelés kisméretű 330L-es terrakotta amforákban és 228L-es francia fahordókban történt 12 hónapig, ezekből pár hordó szándékosan nem került feltöltésre, így élesztőhártya (flor) is kialakult a felszínén. Az edények házasítása után további 18 hónap érlelésre került sor finomseprőn, 1500 L-es ovális hordóban. Szűretlenül, derítetlenül és hozzáadott kén nélkül palackozva.

    Tovább