föld | szőlőskert | kétkezi munka | natúr bor
hello@leesbrothers.hu
 +36304798338

FB IG

@leesbrothers

1–16 termék, összesen 120 db

  • Bencze_Chenin_Blanc_2021New

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér

    2014-ben telepített Chenin Blanc a Vinotéka körüli területről, mely kézi szüret után egészfürtösen került préselésre. A szüret négy körben, szeptember közepén történt. Az egészfürtös préselést (Scharfenberger pneumatik prés) követően, az erjedés kisméretű hordókban zajlott, melyek kb. 60%-ban első töltésűek voltak. Az edények házasítása után palackozás 2022 novemberében, szűretlenül, derítetlenül és hozzáadott kén használata nélkül.

    Kosárba teszem
  • Bencze_Furmint_2020New

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér

    A Furmint harmadik évjárata, a pincészet egyik legkiemelkedőbb, sűrűn bazaltköves területről, a Templomdombi dűlőből. A 2015-ben telepített ültetvény háromféle klónból áll, melyek remekül kiegészítik egymást. A szüretekre szeptember 15-én és 16-án került sor, a gyümölcsöt kíméletes egészfürtös préseléssel tárták fel. Erjedés kőedényekben, majd két nagy TAVA és egy kisebb Clayver amfórában érlelte István a bort 14 hónapon át. Palackozás 2022 november végén derítetlenül, szűretlenül, kén hozzáadása nélkül.

    Kosárba teszem
  • Bencze_Kék_2021New

    Ország: Magyarország
    Régió: Szent György-hegy
    Termelő: Bencze
    Fajta: fehér

    Nagyon ritka őshonos magyar fajta, 100% Kék bakator, melyet 1999-ben telepítettek a Rókaluki-dűlő meszes, homokos, bazaltos területén. Szeptember 23-án szüretelték a nagy esőket megelőzve, majd egészfürtösen préselték, lassan, kíméletesen pneumatikus présben. Az erjedés gránit kőedényben zajlott, és másfél év érlelés után 2022 június végén került palackozásra szűretlenül, derítetlenül és hozzáadott kén nélkül.

    Kosárba teszem
    Bencze Kék 2020
    10 500 Ft
  • Kövesd_Olasz_2021New

    Ország: Szlovákia
    Régió: Garamkövesd
    Termelő: Kövesd
    Fajta: fehér

    Bor bemutatása hamarosan!

    Kosárba teszem
  • Kövesd_Veltlin_2022New

    Ország: Szlovákia
    Régió: Garamkövesd
    Termelő: Kövesd
    Fajta: fehér

    Bor bemutatása hamarosan!

    Kosárba teszem
  • Andi_Mann_Weissburgunder_Purpur_2021New

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Andi Mann
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom:  %

    A porfír talaj különleges erőt és könnyedséget kölcsönöz ennek a Fehérburgundinak. A szőlőt egészfürtösen préselik, 80%-a doppelstück (2400l), 20%-a pedig stück-fass (1200l) hordóba kerül 1 évre. Csakúgy, mint Andi többi bora, ez is szűretlenül, derítetlenül és kén hozzáadása nélkül kerül palackba. Javasoljuk, hogy fogyasztás előtt hagyd kicsit tovább lélegezni a bort, hogy kibontakozzon teljes aromája!

    Kosárba teszem
  • Andi_Mann_Weiss_2022New

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Andi Mann
    Fajta: fehér
    Alkoholtartalom:  %

    Mint Andi minden bora, a Cuvée Weiß alapanyagát (Scheurebe, Müller-Thurgau, Huxelrebe és Silvaner) is kézzel szüretelték, majd az egész fürtös, 10  napos áztatás után hordóba (100 % Doppelstück) került a spontán erjedő must. Szűretlenül, derítetlenül és kén hozzáadása nélkül palackozzák. A héjon áztatás miatt finom narancsboros jelleget is kapott a bor, citrushéj, pirított mandula és őszibarack találkoznak friss, virágos aromákkal a borban.

    Kosárba teszem
  • Maurer_Oszkár_Mézes_Fehér_2021New

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: fehér

    Az ásványos Krisztus dűlő (Szerémség, Karlóca) termése, bakművelésű tőkékről. 3 nap héjonáztatást követően 12 hónap amfórás érlelés következett, majd gravitációs palackozás. Hozzáadott ként nem tartalmaz.

    Kosárba teszem
  • Maurer_Bakator_Pét_Nat_2022New

    Ország: Szerbia
    Régió: Hajdújárás-Szerémség
    Termelő: Maurer Oszkár
    Fajta: fehér

    A hajdújárási térség őshonos szőlőfajtájából, Bakatorból készült pétnat, 112 éves bakművelésű szőlőtőkékről. Méthode Traditionel jellegű, kicsit korábbi szüretből, de már elég érett szőlőből, amely kiváló alapanyaga lett a pétillant naturelnek. 18 hónap érlelést kapott üvegben, finomseprővel együtt, Hozzáadott kén nélkül. Degorzsálva, így nem szökik ki nyitáskor az üvegből! Intenzív test, kellemes savakkal a végén.
    Kosárba teszem
  • Strekov_1075_Mézesfehér_2022New

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: fehér

     

    Kosárba teszem
  • Strekov_1075_Rizling_2022New

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: Fehér

    Zsolti édesapjától örökölt területeiről szüretelt aprófürtű olaszrizling, bogyózott alapanyag direkt préselve, mely erjedés után használt fahordóba kerül 8 hónap érlelésre finomseprővel együtt. Tartalmas, sok-sok réteggel, tagadhatatlanul kürti bor.
    Kosárba teszem
  • Strekov_1075_Veltlin_2022New

    Ország: Szlovákia
    Régió: Kürt
    Termelő: Strekov1075
    Fajta: fehér

    Bogyózás és préselést követően a lé spontán erjedt 300l-es zempléni tölgyfahordóban. Az elkövetkező 6–8 hónapban a bor természetes élesztőhártya alatt érlelődött, anélkül, hogy a hordókat feltöltötték volna.
    Derítés és szűrés nélkül, illetve kén hozzáadását mellőzve palackozták.

    Kosárba teszem
  • La_Chaume_des_Lies_Bouzeron_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Burgundia
    Termelő: La Chaume des Lies
    Fajta: fehér

    100% Aligoté, egy nyugati fekvésű parcelláról, 360 m tengerszint feletti magasságból. Az erdővel körülvett talaj itt túlnyomórészt agyagos. 10 hónapig többedik töltésű hordóban érlelik és szűretlenül, derítés nélkül palackozzák mindössze 10 mg/l kén hozzáadásával. Zöldalma, birs és lime, illetve egy gyógynövényes kiskert és a virágos rét találkozása egy palackban melyet az Aligoté feszes savai kísérnek.

    Kosárba teszem
  • Bergkloster_Cuvee_Weiss_2022New

    Ország: Németország
    Régió: Rheinhessen
    Termelő: Bergkloster
    Fajta: fehér

    A Cuvée Weiss a borászat belépő bora, ami 2022-ben 6 fajta házasításából születik. Bacchus, Pinot Gris, Huxelrebe, Pinot Blanc, Sauvignon Blanc és Müller-Thurgau, melyek egy része rövid idei héjon erjed, másik része pedig direkt kerül préselésre.
    Ezeket palackozás előtt házasítják össze és kén hozzáadása nélkül kerül a bor letöltésre. A kirobbanó frissességet adó savak mellett a szép gyümölcsös jegyek dominálnak, az alkohol is az alacsonyabb tartományban marad, így biztosan kérsz még egy pohárral…

    Kosárba teszem
  • Yann_Durrmann_Pinot_Blanc_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Alsace
    Termelő: Yann Durrmann
    Fajta: fehér

    AOC Pinot Blanc palás talajról, melyet 1/3 rész Auxerrois gazdagít (mely egyébként a Pinot Blanc rokona) homokos talajról. Lassú, 6 órás prést követően inox tartályban kerül érlelésre. A gazdag, buja almás ízjegyek mellett nagyon meghatározó, hosszú ásványos lecsengés jellemzi.

    Kosárba teszem
  • Yann_Durrmann_Zegwur_2022New

    Ország: Franciaország
    Régió: Alsace
    Termelő: Yann Durrmann
    Fajta: fehér

    100% Gewurztraminer, melynek a negyede bogyózva 3 hétig héjon ázott, a háromnegyede pedig direkt préselt lé, melyek együtt erjedtek. A pohárban erőteljes rózsa, licsi és frissítő ananász, mindössze 11,5% alkoholtartalom. Igazi ízbomba, amiből egy pohár nem elég!

    Kosárba teszem